ΔΙΑ-ΛΟΓΙΣΜΟΣ

16 Οκτωβρίου 2012
By

“TΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ, «ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;» ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ, «ΤΙ ΚΑΝΩ ΕΔΩ;». ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΡΩΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Η ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ. ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΙΑΣ ΒΑΘΙΑΣ ΣΙΓΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ «ΚΕΝΟΤΗΤΑ» Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΕΩΣ. ΟΤΑΝ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΚΑΘΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΘΙΑΣ ΔΙΑΥΓΟΥΣ ΣΙΓΗΣ. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΙΓΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ – ΟΠΩΣ Ο ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΑΣΚΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, Ο ΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΗΣΥΧΗ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΘΙΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕΩΣ.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΠΕΙΡΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ. ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΥ. ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ. ΑΠΛΩΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥ. Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΜΑΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ. ΑΥΤΗ Η ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΙΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΝΩ Η ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ, Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; ΕΙΜΑΙ Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ.

ΤΙ ΚΑΝΩ ΕΔΩ; ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΟΥ ΦΥΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ.

ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ ΣΠΑΖΟΥΜΕ ΑΡΓΑ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΦΥΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΣΤΗΝ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΙΓΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΕΜΝΕΙ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ – ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; ΕΙΜΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥ ΕΑΥΤΟΥ.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΦΥΣΕΩΣ, ΤΟΣΟ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΞΥΨΩΝΟΝΤΑΙ Σ΄ ΕΝΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΨΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΗΛΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΣΩΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ. ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟY ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΘΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ, «ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ», ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ – ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΣΚΕΨΕΩΣ. ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ. ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΜΑΣ. Ο ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ. ΕΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΣΚΕΨΕΩΣ, ΤΟΝ ΝΟΥ, ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ, ΤΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ; ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΜΑΣ, Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΔΙΑΚΟΠΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΥ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ”.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΩ;

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ΣΕ ΑΝΑΠΑΥΣΗ. ΕΑΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΑΥΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ. ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΝΟΥΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ, Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ. Ο ΝΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΣ ΛΙΓΟΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ. Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΙΕΓΕΡΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΒΙΩΝΕΙ ΠΙΟ ΗΣΥΧΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΘΑΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΣΙΓΗΣ. ΚΑΘΩΣ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΠΩΣΗ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΟΣ Ή ΜΙΑ ΥΠΝΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΙΓΗΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΩΣ.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ; ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ; ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΗΧΟ. ΑΥΤΟΣ Ο ΗΧΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ mantra. ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΝΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΙΓΗΣ. Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ: ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΙΣΕΙ, Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ Ή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ: Η ΣΙΓΗ ΕΝΟΣ ΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΙΓΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ; ΓΙΑΤΙ Η ΣΙΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΟΣ. Η ΣΙΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΚΛΑΜΨΕΙΣ, ΤΑ ΤΡΥΦΕΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ, ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΟΤΙΚΟ ΒΡΥΧΗΘΜΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΥΧΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ, ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΠΟΝΟ.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ 20 ΛΕΠΤΑ, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ. ΕΑΝ ΟΧΙ, ΔΥΟ-ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΗΛΗ ΟΡΘΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΕΣΗ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ. Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ mantra ΝΟΕΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ mantra ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΚΑΙ ΑΒΙΑΣΤΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ mantra ΦΩΝΑΧΤΑ, ΜΟΝΟ ΝΟΕΡΑ. ΤΟ mantra ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ. Ο ΗΧΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΚΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΛΕΠΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.

ΚΑΘΩΣ ΤΟ mantra ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΕΠΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΚΕΨΕΩΣ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Ο ΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΒΑΣΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΣΜΙΟΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΚΕΨΕΩΣ, Ο ΝΟΥΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ. Η ΣΙΓΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΥ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΟΛΛΑΤΑΙ ΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΣΚΕΨΕΩΝ. ΟΙ ΑΚΑΜΠΤΕΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟΤΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Ο ΝΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΟΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ. ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ. Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΩΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Σ ́ ΑΥΤΟΝ, ΕΜΠΟΤΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ mantra, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΣΚΕΨΕΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ. ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ, Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΣΚΕΨΕΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΚΑΘΩΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΛΟΓΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΝΟΕΡΑ ΤΟ mantra. ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΟ mantra ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ ΣΤΟ mantra ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΘΕΛΗΣΗ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΗΡΩΪΣΜΟ ΓΙ ́ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. ΑΝ ΤΟ mantra ΓΙΝΕΙ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΥΣΙΚΟ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ mantra. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΑΥΤΟ, ΑΠΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ mantra.

ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ mantra ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΣΙΓΗ. ΕΠΕΙΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΕΠΕΙΤΑ ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ΕΙΘΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΙΓΗ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΣΕ ΛΕΠΤΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΛΕΠΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ.

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΠΙΣΩΡΕΥΜΕΝΟΥ ΣΤΡΕΣ, ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΣΥΧΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΙΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΘ ́ ΟΛΟ ΤΟΝ 24ΩΡΟ ΚΥΚΛΟ. ΟΙ ΒΕΔΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΟΣ ΩΣ SAT CHIT ANANDA.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΟΙΚΤΑ. Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΑΥΤΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΕΧΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΕΒΟΥΣ ̋.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΑΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ mantra ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΝΕΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΝΘΑΝΟΝΤΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΑΣ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.

ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ, ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ:

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ; ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ.

ΟΧΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ Η ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ, ΑΠΛΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ mantra ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΠΙΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ.

ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ – mantra, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ mantra, ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ “ΧΑΝΟΥΜΕ” ΤΟ mantra, ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΝΑ ΧΑΣΜΑ, METAΞΥ ΤΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ mantra ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΟ ΣΚΕΨΕΩΝ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΣΙΓΗ, ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΗΡΘΑΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΑΤΙ. ΠΑΡΟΛΑ ΤΑΥΤΑ, Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΑΦΕΣ ΣΗΜΑΔΙ ΟΤΙ ΔΙΕΙΣΔΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ mantra ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΞΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ mantra, ΝΑ ΤΟ ΧΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΟ ΣΚΕΨΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΙΓΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΑΓΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΟΙΚΙΛΛΟΥΝ.

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΔΟΝ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΥΧΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΩΣ “ΤΟΠΙΟ”.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ [ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ] ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ. ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΙΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ. ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ.

ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ, Ή ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΛΛΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ.

ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΓΟΡΓΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.

ΕΤΣΙ ΕΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΑΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ, ΕΝΘΑΡΡΥΝΘΕΙΤΕ! ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. H ΚΑΛΥΤΕΡH ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΑΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ, ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΘΩΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.

ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤON ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. ΗΜΟΥΝ;

ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ. Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΡΥΠΟΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΡΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΜΑΣ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΑΠΛΗ – ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΓΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ [ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΙΝΑΙ] ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ mantra, ΑΠΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ mantra.

ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ. ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΡΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ, Η ΘΕΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΠΙΟ ΕΥΔΙΑΚΡΙΤΗ.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ Η ΘΕΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ. Ο ΗΛΙΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΑ ΦΕΓΓΕΙ ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΝΕΦΑ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΦΩΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΦΩΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ mantra ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΠΩΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ mantra ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.

ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΑ ΛΥΕΙ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΦΟΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ Ή ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΥΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ Η ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΘΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΘΟΥΝ.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΥΜΑ EYΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΤΙΟ – ΜΙΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ mantra ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ.

ΑΝ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ EINAI Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΒΑΣΗ. ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΣΥΧΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Ή ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ, “ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΕΥΡΙΚΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ”.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΙΓΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΕΝΤΟΣ ΜΑΣ – ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ. ΚΑΘΩΣ Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ. ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΜΑΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΦΑΝΩΝ ΟΦΕΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, Η ANAΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΙΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΙ.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΙΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΗΥΞΗΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΝΟΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ. ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ “ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ”. Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΧΑΛΑΡΟΤΕΡΟ ΝΟΥ, ΚΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΚΑΤ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΦΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΙΓΗΣ. KΑΘΩΣ ΤΩΡΑ ΑΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΩΝ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΗΘΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΙΓΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΕΤΣΙ ΕΝΩ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΙ, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΜΑ ΠΙΟ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟΙ. Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΞΑΓΝΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΛΑΝΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΩΦΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΣΗ; ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΙΓΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ – ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ, ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΝΟΥ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΥΠΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΝΕΙΡΑ. ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.

ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΦΩΤΙΣΗΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΩΣ Η ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΙΓΗ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΚΑΤ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΛΩΣ ΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΕΝΑΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
PATANJALIGREEK

Read more: http://patanjaligreek.blogspot.com/2012/02/blog-post_18.html#ixzz29SpSGPzZ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *