Ήρθες δεύτερος, κύριε Τζορτζ Κλούνεϊ!..

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Το πρώτο ολοσέλιδο δημοσίευμά μας στην εφημερίδα “Νέοι Άνθρωποι” του Σαββάτου, 13 Νοεμβρίου 1982, όπου αποκαλύπταμε αυτά, που ισχυρίζονται σήμερα ορισμένοι για τον “χρυσούν κανόνα” και τις μαθηματικές αναλογίες, που διέπουν τα μεγάλα μνημεία της ανθρωπότητος, αλλά και των ιερών πόλεων της αρχαίας Ελλάδος!

Η θεωρία  περί «χρυσού κανόνα» για τον Παρθενώνα, αλλά και τις πυραμίδες της Αιγύπτου είχε αναπτυχθεί πολλά χρόνια πριν από τον δικό μας ερευνητή και «σκαφτιά του πνεύματος», Θεοφάνη Μανιά!.. Διαβάστε τι γράφαμε σε ολοσέλιδα άρθρα μας στην εφημερίδα «Νέοι Άνθρωποι» του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου 1982, 20 Νοεμβρίου 1982 και 27 Νοεμβρίου 1982!..

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι πυραμίδες της Αιγύπτου, ο Παρθενώνας, το πρόσωπο της Μόνα Λίζα, το κεφάλι του Τζορτζ Κλούνεϊ και η τηλεόραση ευρείας οθόνης (widescreen television); Η γοητεία τους θεωρείται ότι οφείλεται στον περίφημο «χρυσό κανόνα», ήτοι το αισθητικά πιο δημοφιλές και ελκυστικό στο ανθρώπινο μάτι σχήμα. Ο χρυσός κανόνας παράγει ένα σχήμα που μοιάζει με τις τηλεοράσεις ευρείας οθόνης ή με την οθόνη του κινηματογράφου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παραλληλόγραμμο το μήκος του οποίου είναι περίπου μιάμιση φορά το πλάτος του.

Αυτά διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα «Το Βήμα» (23 Δεκεμβρίου 2009), το οποίο λέει ότι ο μοντερνιστής αρχιτέκτονας Λε Κορμπυζιέ αξιοποιούσε τον χρυσό κανόνα σε κάθε κατασκευή του προκειμένου να πετύχει αρμονικές αναλογίες παντού- από περίτεχνα πόμολα πόρτας ως ψηλά κτίρια, ενώ ο σουρεαλιστής Σαλβαδόρ Νταλί προσφέρει μια επιτομή του χρυσού κανόνα στο έργο του «Μυστικός Δείπνος».

Τώρα λοιπόν –συνεχίζει το δημοσίευμα- ήρθε η σειρά ενός επιφανούς μαθηματικού να εξηγήσει γιατί το συγκεκριμένο σχήμα είναι τόσο γοητευτικό στο μάτι: έχει να κάνει με το πόσο εύκολο είναι για το μάτι και τον εγκέφαλο το να «σκανάρει» μια τέτοια εικόνα εκτιμώντας την κάθε λεπτομέρεια. Ο καθηγητής Αντριαν Μπέτζαν από το Πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα θεωρεί ότι αυτή και μόνο αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας: «Αυτές οι αναλογίες υπάρχουν παντού και κυρίως σε όλα τα μεγάλα έργα τέχνης» εξηγεί.

« O ίδιος εφάρμοσε έναν μαθηματικό κανόνα τον οποίο επινόησε το 1996 για να εξηγήσει πώς τα σχέδια στη φύση, από τη ροή των ποταμών που σχηματίζουν δέλτα ως τους πνεύμονες, που είναι τόσο αρμονικά τοποθετημένοι μέσα στο ανθρώπινο σώμα, έχουν κάτι να μας διδάξουν για τον τρόπο που βλέπουμε. «Η όραση είναι ένα είδος τέχνης από μόνη της» υπογραμμίζει «και το να ξέρεις να βλέπεις είναι εξίσου σημαντικό με το να ξέρεις να ζωγραφίζεις. Τα αριστουργήματα υπάρχουν επειδή ακριβώς κάποιοι τα εκτίμησαν» . Η θεωρία του χρυσού κανόνα βασίζεται στο γεγονός ότι όλα τα πράγματα στη φύση, η αντίληψή μας για τον κόσμο, είναι λίγο- πολύ τοποθετημένα σε έναν οριζόντιο καμβά. Όλα αυτά εξηγούν άλλωστε και το μυστήριο της ομορφιάς. Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο πρεσβεύει ότι τα γυναικεία πρόσωπα που θεωρούνται περισσότερο γοητευτικά έχουν το εξής κοινό στοιχείο: η κάθετη απόσταση ανάμεσα στα μάτια και στο στόμα κατέχει κατά προσέγγιση το 36% της περιμέτρου του προσώπου.»

Κεφάλι –λέει- φτιαγμένο από… χρυσό!

Το κεφάλι και το πρόσωπο του Τζορτζ Κλούνεϊ θεωρούνται η επιτομή των ιδανικών αναλογιών. Ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του χρυσού κανόνα, όπως αυτός εφαρμόζεται στο ανθρώπινο πρόσωπο, είναι το κεφάλι του Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο αστέρας του Χόλιγουντ θεωρείται η επιτομή των ιδανικών αναλογιών στα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που το πιστεύουν… χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κι όμως!… Ο Φειδίας είχε πάρει το κεφάλι της Φρύνης της εταίρας για να κατασκευάσει τα δικά του αριστουργήματα τέχνης, όπως και ο Πραξιτέλης είχε ως πρότυπο αρχαίους Έλληνες, που βρίσκονταν στις παλαίστρες και στα στάδια για να κατασκευάσει τον δικό του Ερμή!

Το ευτύχημα είναι ότι ο δημοσιογράφος του «Βήματος» αντιλήφθηκε αμέσως ότι ο Τζορτζ Κλούνεϊ έρχεται κατά 2.500 χρόνια αργότερα να αναπτύξει τη δική του θεωρία, αφού «η πρώτη αναφορά στον χρυσό κανόνα έγινε από τον Ευκλείδη τον Αλεξανδρινό γύρω στο 300 π.Χ. Ο Παρθενώνας θεωρείται ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του χρυσού κανόνα. Από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου ως τα θαύματα της τεχνολογίας και τους θαυμαστούς κινηματογραφικούς αστέρες, εκείνο που τελικά μας συγκινεί και μας εντυπωσιάζει βασίζεται σε απλά μαθηματικά.»

Θεοφάνης Μανιάς

Είναι γεγονός, ότι από το 1965 κιόλας ο ερευνητής Θεοφάνης Μανιάς είχε μιλήσει περί του «χρυσού κανόνος», που προσδιορίζει τις σχέσεις ιερών πόλεων, δηλαδή του γεωμετρικού προγραμματισμού των πόλεων, ιερών, ασκληπιείων, θεάτρων, σταδίων, μνημείων ακόμη και θέσεων μαχών στην Αρχαία Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο Θ. Μανιάς είχε αποκαλύψει, ότι οι θέσεις των ιδιαζούσης σπουδαιότητος αρχαίων ελληνικών χώρων σχηματίζουν τριγωνομετρικά γεωδαιτικά δίκτυα βάσει αριθμητικών, γεωμετρικών και αρμονικών αναλογιών, που προκύπτουν από την Ευκλείδιο Γεωμετρία, την Τριγωνομετρία και την Αστρονομική Γεωδαισία.

Αναμφίβολα, πρόκειται για σχέδιο που έχει τις ρίζες του στην αρχαία φιλοσοφία και ανάγεται στο απώτατο παρελθόν (πιθανότατα στην 10η χιλιετία π.Χ.). Πρόκειται για διαπίστωση, η οποία αποτελεί βέβαιη απόδειξη, ότι ο Προκατακλυσμιαίος Πολιτισμός των Ελλήνων είχε φθάσει σε επιστημονική γνώση του Κόσμου ανάλογη ή και ανώτερη της σημερινής επιστήμης!

Για του λόγου το αληθές, μπορεί να ανατρέξει κανείς σε τρία ολοσέλιδα άρθρα μας του Νοεμβρίου 1982, τα οποία θα αναρτήσουμε αμέσως στο διαδίκτυο, στα οποία είχαμε δημοσιεύσει την θεωρία του Θεοφάνη Μανιά για τον λεγόμενο «χρυσούν κανόνα» και τις μαθηματικές σχέσεις των αρχαίων πόλεων μεταξύ τους.

Τα άρθρα αυτά φέρουν τον τίτλο:
1. «Φως εκ της τέφρας των αιώνων: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις γεωμετρικών αναλογιών των αρχαίων ιερών» (Νέοι Άνθρωποι, Σαββάτου 13 Νοεμβρίου 1982)
2. «Η δάδα του Αρχαίου Ελληνισμού: Η καταπληκτική θέσις των Δελφών και της Ακροπόλεως!» (Νέοι Άνθρωποι, Σαββάτου 20 Νοεμβρίου 1982) και.
3. «Παρθενών: Το Αιώνιον Κάλλος: Θείες ερμηνείες της θεσεως και των διαστάσεων αυτού» (Νέοι Άνθρωποι, Σαββάτου 27 Νοεμβρίου 1982)

Ο Θεοφάνης Μανιάς, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, σήμερα, 44 χρόνια μετά την ανακοίνωση των πορισμάτων των ερευνών (!) του, δικαιώνεται.
Η αλήθεια των λόγων του αποδεικνύεται μέσω της σύγχρονης Τεχνολογίας και ο γράφων είχε πάρει ειδική συνέντευξη από τον ίδιο, την οποία δημοσιεύσαμε σε εφημερίδες, αλλά και στα βιβλία μας.

Αναρτήθηκε: 21/04/10 15:48

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.