Παράσιτα (μόνον για ενήλικες)

850 ανθρωποι στην Ελλαδα πεθαινουν απο τα παρασιτα καθε χρονο. Τα παρασιτα αυτα βρισκονται στα ψαρια, τα λαχανικα και τα φρουτα, που αγοραζουν οι ανθρωποι απο τις αγορες και τα σουπερ μαρκετ!

Σύμφωνα με μια μελέτη, το 87% του πληθυσμού μιας ελληνικής πόλης είναι μολυσμένο από τα παράσιτα!

Ποια προϊοντα, που εχουμε στο ψυγειο μας, πρεπει να ελεγχονται; Συνεντευξη με τον επικεφαλης του Εθνικου Ινστιτουτου Παρασιτολογιας!

Από τους συντάκτες:
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα παράσιτα που μολύνουν το ανθρώπινο σώμα είναι υπεύθυνα για την πλειονότητα των θανάσιμων ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα, το γαστρικό έλκος και οι καρκινικοί όγκοι. Τα παράσιτα προκαλούν 15 εκατομμύρια ασθένειες ετησίως και η κλίμακα της μόλυνσης είναι τόσο μαζική, που τα παράσιτα κατοικούν στο σώμα σχεδόν κάθε ανθρώπου.

Μελέτης Γεωργιάδης
Ειδικός, καθηγητής, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Παρασιτολογίας
Επαγγελματική εμπειρία 46 ετών

Σήμερα, θα μιλήσουμε για το πρόβλημα αυτό με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Παρασιτολογίας, Γεωργιάδη.

Καλησπέρα Γεωργιάδη. Πόσο ”αληθινά” είναι τα δεδομένα του ΠΟΥ, σχετικά με τα επίπεδα της παρασιτικής μόλυνσης; Είναι αλήθεια, ότι η αγορά προϊόντων από τα γνωστά σούπερ μάρκετ, δεν εγγυάται την ασφάλειά τους 100%;

Εμπιστεύομαι τα δεδομένα των στατιστικών του ΠΟΥ και μπορώ να πω, ότι οι έρευνες, που έχουν διεξαχθεί από το Ινστιτούτο μας, τα επιβεβαιώνουν. Περίπου το 92% των θανάτων προκαλούνται από τα παράσιτα. Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων από “φυσικά αίτια” είναι η συνέπεια της παρασιτικής δραστηριότητας μέσα στους οργανισμούς των ανθρώπων.


Το Υπουργειο Υγειας εξετασε τροφιμα, τα οποια πωλουνται στα καταστηματα της πρωτευουσας και αποκαλυφθηκε, οτι το 95% των προϊοντων περιεχουν παρασιτα, που ειναι επικινδυνα για τους ανθρωπους.

Ρίξτε μια ματιά στις συνθήκες, στις οποίες αποθηκεύονται τα διάφορα ψάρια, λαχανικά και άλλα τρόφιμα και πωλούνται στα καταστήματα. Εσείς πάντα βλέπετε ένα καθαρό και φρέσκο τρόφιμα, αλλά μεταφέρονται σε αμπάρια πλοίων. Συχνά, οι έμποροι ανακατεύουν τα παλιά, πιο μπαγιάτικα προϊόντα, με τα φρέσκα.

”Υπάρχουν χιλιάδες παράσιτα, που μπορούν να κατοικήσουν στο ήπαρ, τον εγκέφαλο, το αίμα και το στομάχι. Σχεδόν όλα τους είναι θανάσιμα.”

ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ;

Μπορώ να σας μιλήσω για εκατοντάδες περιπτώσεις μόλυνσης. Όμως, θα σας μιλήσω για τις περιπτώσεις, όπου δείχνουν ξεκάθαρα όλες τις επιπτώσεις, που έχουν τα παράσιτα.

Αρχική, αποκαλύφθηκε, ότι κάποιες ταινίες (σκουλήκια) μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο . Η επίσημη άποψη λέει, ότι αυτές είναι ταινίες, οι οποίες πάσχουν από καρκίνο. Ωστόσο, τα καρκινικά τους κύτταρα εξαπλώνονται μέσα στο σώμα, καθιστώντας το άτομο άρρωστο.

Στο κέντρο αυτής της εικόνας, μπορείτε να δείτε τα κύτταρα ενός κακοήθους όγκου, που ο ασθενής απέκτησε από ένα παρασιτικό σκουλήκι.

Μια περισσότερο συχνή περίπτωση είναι η μόλυνση του ανθρώπινου εγκεφάλου από τα παράσιτα. Η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει νεύρωση, γρήγορη κόπωση, ευερεθιστότητα και απότομες αλλαγές της διάθεσης. Σε πιο προχωρημένο στάδιο, όταν ο εγκέφαλος έχει αρχίσει και γεμίζει επικίνδυνα με παράσιτα, αρχίζουν να αναπτύσσονται επικίνδυνες ασθένειες, που ενδεχομένων μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο.

Ορίστε μερικές εικόνες δύο ασθενών, που διαγνώστηκαν με παρασιτική μόλυνση στον εγκέφαλο (και οι δύο ασθενείς έχασαν τη ζωής τους).

 

Το τρίτο παράδειγμα – η καρδιά μολύνεται από παράσιτα . Αυτή η ασθένεια θεωρείται σπάνια. Στην πραγματικότητα, τα σκουλήκια της καρδιάς βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στο 23% των ανθρώπων. Σημαίνει, ότι σχεδόν ο κάθε τέταρτος άνθρωπος είναι μολυσμένος με αυτά τα σκουλήκια. Είναι υπεύθυνα για πολλές καρδιακές ασθένειες. Επιπλέον, τα παράσιτα αυτά προκαλούν σχεδόν το 100% των καρδιακών ανακοπών.

Υπάρχουν μερικά παραδείγματα από κλινική πρακτική των ειδικών μας:

Σκουλήκια από μια χοληδόχο κύστη, που αφαιρέσαμε από ασθενή

Αφαίρεση ήπατος, που προκλήθηκε από έναν καρκινικό όγκο, που με τη σειρά του προκλήθηκε από το παράσιτο Giardia lamblia, με το οποίο είναι μολυσμένο το 95% του πληθυσμού.


Αφαίρεση νεφρού, που καταστράφηκε από τον καρκίνο. Σε αυτή την περίπτωση, η ασθένεια προκλήθηκε από σκώληκες του αίματος. Στατιστικά, αυτά τα παράσιτα ζουν μέσα στον οργανισμού του 63% – 65% του πληθυσμού.

Τα ακόλουθα είδη παρασίτων βρίσκονται συχνότερα στην Ελλάδα

Οι ασκαρίδες (Ascaris lumbricoides) επηρεάζουν 1.5 εκατομμύριο ανθρώπους ετησίως. Διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα μέσω του φαγητού (συνήθως με τα ωμά λαχανικά, τα χόρτα και τα φρούτα) και του νερού. Υπάρχουν επίσης μέσα στη σκόνη. Επιπλέον, τα παράσιτα μεταδίδονται ταχύτατα μέσω των μυγών.

Οι ασκαρίδες, παράσιτα του πεπτικού συστήματος, μεταδίδονται συνήθως από τα κατοικίδια ζώα και μπορούν να κατοικήσουν όχι μόνο στο πεπτικό σύστημα, αλλά επίσης κάτω από το δέρμα, ακόμα και μέσα στα μάτια.

Η ταινία ψαριών είναι ένα μεγάλο και μακρόβιο σκουλήκι. Μπορεί να φτάσει σε μήκος έως και τα 17 μέτρα, ενώ ζει μέσα στο ανθρώπινο σώμα για περίπου 25 χρόνια. Μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει στο σώμα, όταν μερικοί μεγάλοι και μακρόβιοι οργανισμού κατοικούν μέσα του; Μπορεί να διεισδύσει το σώμα μέσω του φαγητού και μέσω του δέρματος, για παράδειγμα όταν περπατάτε ξυπόλητοι.

Τα αρχικά συμπτώματα, που αποτελούν σημάδι, ότι το σώμα σας έχει μολυνθεί από παράσιτα, είναι:
– Κακή αναπνοή
– Αλλεργίες (φτέρνισμα, μάτια που δακρύζουν και μύτη που τρέχει)
– Συχνά κρυολογήματα, ξερόβηχας και μπουκωμένη μύτη
– Χρόνια κόπωση (κουράζεστε γρήγορα, άσχετα από το τι κάνετε)
– Συχνοί πονοκέφαλοι, δυσκοιλιότητα ή διάρροια
– Πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις
– Νευρικότητα, διαταραχές του ύπνου και της όρεξης
– Σακούλες και μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια

Αν έχετε οποιαδήποτε 2 από τα παραπάνω συμπτώματα, σημαίνει, ότι το σώμα σας είναι μολυσμένο με παράσιτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.