ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ: Πλήρης οδηγός για την υγεία των ανθρώπων

Μην μαγειρεύεται την τροφή σας με την φωτιά του θανάτου, που είναι η φωτιά που σας κατακαίει θερμότερη από το αίμα σας.Μαγειρέψτε μόνο με την φωτιά της ζωής.
Ευαγγέλιο της Ειρήνης των Εσσαίων

Ας μας προστατέψει ο Θεός από την αμάθεια, την έλλειψή εμπειρίας και το κυνήγι των γιατρών
Ιπποκράτης

Απόδοση από βιβλία “Κάθαρση Οργανισμού”, Τόμος 1 ος, “Βιοσύνθεση και Βιοενεργητική”, Τόμος 2ος  

και αποσπάσματα από ”Εσσαϊκό Ευαγγέλιο της Ειρήνης του Ιησού Χριστού”, σελ. 34 – 41

 

Το αρχαιότερο χειρόγραφο «Ευαγγέλιο Κόσμου του Ιησού Χριστού από τον μαθητή Ιωάννη», το οποίο εκδόθηκε στη σημερινή εποχή από τον Εντμόντ Σεκλή (Πιέρ Ζηλιάρ, Λοζάννη) από αντίγραφο των πρώτων Σλάβων χριστιανών το οποίο βρίσκεται στη βασιλική βιβλιοθήκηΧόφμπουργκ και μεταφέρθηκε από τους Ρώσους ιερείς, οι οποίοι κάτω από την απειλή των ορδών του Τζέκινς Χαν αναγκάστηκαν να τρέχουν στη δύση, για να σωθούν·. Μαζί τους αυτοί πήραν όλα τα Αρχαία Κείμενα και Εικόνες. Σε αυτό το χειρόγραφο αποκαλύπτεται η θεραπευτική ικανότητα του Ιησού Χριστού και διδασκαλίες του πώς να κρατάς τη νηστεία.

 

…Και τότε μεγάλος αριθμός των αρρώστων και παραλυτικών ήρθαν στον Ιησού Χριστό και Του είπαν: Αν Εσύ ξέρεις όλα, Εσύ μπορείς να μας πεις – γιατί εμείς πρέπει να υποφέρουμε από τόσες αρρώστιες; Γιατί εμείς δεν έχουμε υγεία και οι άλλοι απολαμβάνουν την υγεία; Δάσκαλε, γιάτρεψέ μας για να ξαναπάρουμε εμείς τις δυνάμεις μας και οι κακοτυχίες να μας εγκαταλείψουν για πάντα.

Ο Χριστός τους απαντάει, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά της Μητέρας Γης και γι’ αυτό πρέπει να ακολουθούν τους νόμους Της.

Γιατί η Μητέρα σας σάς γέννησε και Αυτή διατηρεί τη ζωή μέσα σας. Αυτή έδωσε σε σας τη σάρκα και κανένας άλλος εκτός από αυτή δεν μπορεί να σας γιατρέψει…. – ο Βελζεβούλης, πρίγκιπας όλων των δαιμόνων, η πηγή όλων των μοχθηρών, βρίσκεται στο σώμα όλων των Παιδιών των Ανθρώπων.

Αυτός δελεάζει και βάζει σε πειρασμούς τους Γιους των Ανθρώπων, τους υπόσχεται πλούτη, εξουσία, παλάτια, χρυσό και ό,τι θέλουν. Αυτός υπόσχεται τη δόξα και τιμή, αισθησιακές απολαύσεις και χλιδή, εξαιρετικά εδέσματα και άφθονα κρασιά, θορυβώδη όργια και μέρες περασμένες στην απραξία και τεμπελιά. Έτσι αυτός δελεάζει τον καθένα, που έχει περισσότερη κλίση η καρδιά του…

Και την ημέρα, όταν οι Γιοι των Ανθρώπων γίνονται τελείως δούλοι της όλης αυτής ματαιότητας και όλης της αισχρότητας, τότε αυτός παίρνει από τους Γιους των Ανθρώπων, σαν αντίτιμο για την απόλαυση, όλα τα αγαθά που η Μητέρα Γη έδωσε σε μας σε τόση αφθονία…

Αυτός αφαιρεί από αυτούς την αναπνοή, το αίμα, τα κόκαλα, τη σάρκα, τα σπλάχνα, τα μάτια και τα αυτιά. Η αναπνοή των Γιων των Ανθρώπων γίνεται βραχνιασμένη, λαχανιασμένη και άρρωστη, αυτή γίνεται δύσοσμη, όπως η αναπνοή ακαθάριστων ζώων. Το αίμα των Γιων των Ανθρώπων συμπυκνώνεται, διοχετεύοντας τέτοια εμετική δυσωδία, όπως το νερό στο βάλτο…

Τα κόκαλά τους παραμορφώνονται, γίνονται εύθραυστα, καλύπτονται με κόμπους και αποσυντίθενται από μέσα…

Το δέρμα τους γίνεται λιπαρό και πρησμένο… Τα σπλάχνα τους γεμίζουν με απαίσια ακαθαρσία που δημιουργούν σαπισμένα, δύσοσμα ρεύματα, στα οποία φωλιάζουν αμέτρητοι πληθυσμοί σιχαμερών σκουληκιών…

Κι έτσι στο τέλος ο Γιος των Ανθρώπων χάνει τη ζωή του από τα δικά του λάθη, γιατί δεν μπόρεσε να μάθει να εκτιμάει τους νόμους της Μητέρας του, αλλά έκανε συνέχεια μόνο λάθη, το ένα μετά το άλλο.

 

Οι άνθρωποι παρακάλεσαν τον Χριστό να τους μιλήσει για τους νόμους της ζωής, αν και μερικοί διαφώνησαν, ότι αυτοί ακολουθούν τους νόμους του Μωυσή.

Και απαντούσε σε αυτούς ο Ιησούς: Μην ψάχνετε το νόμο στη δική σας Γραφή, γιατί ο Νόμος είναι η ζωή και η Γραφή είναι νεκρή. Ο Θεός δεν έγραψε τους Δικούς του Νόμους στα φύλλα των βιβλίων, αλλά στις καρδιές σας και στο Πνεύμα σας. Αυτοί εμφανίζονται στην αναπνοή σας, στο αίμα σας, στα κόκαλά σας, στο δέρμα σας, στα σπλάχνα… και σε οποιοδήποτε μικρό μέρος του σώματός σας. Αυτοί υπάρχουν στον αέρα, στο νερό, στη γη, στα φυτά, στις ακτίνες του ηλίου, στα βάθη και υψώματα. Όλοι αυτοί είναι στραμμένοι σε σας, για να καταλάβετε εσείς το Λόγο και τη Βούληση του ζωντανού Θεού…

Δεν υπάρχουν αυτοί ούτε στη λαιμαργία, ούτε στο μεθύσι σας, ούτε στον τρόπο ζωής σας, την οποία εσείς σπαταλάτε στη χλιδή και πολυτέλεια, και ακόμα περισσότερο στην ανεύρεση του πλούτου και ειδικά στο μίσος προς τους εχθρούς σας… Γιατί όλους αυτούς τους πόθους εσείς τους κουβαλάτε μέσα σας, γι αυτό ο Λόγος του Θεού και η Παντοδυναμία Του δεν μπορούν να μπουν μέσα σας, γιατί εσείς μέσα σας κάνετε πολλές κακές σκέψεις: και επίσης τα βδελυρά φωλιάζουν στο σώμα σας… Αν θέλετε ο Λόγος του ζωντανού Θεού και η δύναμη Του να μπουν μέσα σας, μη βεβηλώνετε ούτε τη σάρκα σας, ούτε τη συνείδησή σας, γιατί η σάρκα είναι ο Ναός της Ψυχής και η Ψυχή – Ναός του Θεού.

Γι αυτό Εσείς πρέπει να καθαρίσετε το Ναό, για να μπορέσει ο Άρχοντας του Ναού να εγκατασταθεί μέσα του και να πάρει τη θέση, που είναι άξια γι Αυτόν.

Για να αποφύγεις όλους αυτούς τους πειρασμούς της σάρκας σας και της συνείδησής σας που βγαίνουν από τον Σατανά, να απομακρυνθείτε υπό τη σκιά του ουρανού του Κυρίου. Να αναγεννηθείτε εσείς οι ίδιοι και να αποφεύγετε την τροφή. Και αλήθεια σας το λέω Εγώ: Μόνο με τη νηστεία και με προσευχή μπορούν να διωχθούν ο Σατανάς και όλες οι ραδιουργίες του. Να γυρίσετε στο σπίτι σας και να παραμείνετε νηστικοί, να είστε μόνοι και να μην σας βλέπει κανείς, πως εσείς νηστεύετε…

Να κρατάτε τη νηστεία μέχρι ο Βελζεβούλης και όλη η φθορά του να φύγουν από σας. Και αλήθεια σας το λέω Εγώ: αν δεν θα κάνετε νηστεία, δεν θα ελευθερωθείτε από την κυριαρχία του Σατανά και από όλες τις αρρώστιες που βγαίνουν από αυτόν.

Να κρατάτε τη νηστεία με ζήλο, από την καρδιά, ελπίζοντας ότι θα πάρετε από τον Ζωντανό Θεό τη Δύναμη και από Αυτή – την ίασή σας. Τον καιρό που θα κρατάτε τη νηστεία, να αποφεύγετε τους Γιους των Ανθρώπων και να γυρίσετε στη συντροφιά των αγγέλων της Μητέρας Γης σας: Γιατί όποιος ψάχνει με ζήλο, αυτός θα το βρει!

Να ψάχνετε τον καθαρό αέρα στο δάσος ή στο λιβάδι, γιατί εκεί θα βρείτε τον Άγγελο του Αέρα. Βγάλτε τα παπούτσια και τα ρούχα σας και ας αγκαλιάσει ο Άγγελος του Αέρα το σώμα σας. Μετά να ανασαίνετε αργά και βαθιά, για να μπει ο Άγγελος του Αέρα μέσα σας. Και αλήθεια σας το λέω Εγώ: Ο Άγγελος του Αέρα θα διώξει από το σώμα σας όλες τις ακαθαρσίες, που το βεβηλώνουν από έξω και από μέσα. Και τότε όλες οι αισχρές μυρωδιές και ακαθαρσίες θα φύγουν από σας, όπως ο καπνός από την φωτιά… Και αλήθεια σας το λέω Εγώ: Ο Άγγελος του Αέρα είναι Άγιος, αυτός καθαρίζει απ’ όλες της ακαθαρσίες και το μετατρέπει στο απαλό άρωμα όλα, που βγάζουν άσχημη μυρωδιά.

Μετά από τον Άγγελο του Αέρα να ψάχνετε τον Άγγελο του Νερού. Βγάλτε τα παπούτσια σας και αφήστε τον Άγγελο του Νερού να αγκαλιάσει το σώμα σας. Αφεθείτε ολοκληρωτικά στα χέρια του, που θα σας νανουρίζει, τόσες φορές, όσες η αναπνοή σας αναγκάζει τον αέρα να ταλαντεύεται. Ας είναι το σώμα σας κουνώντας, να ταλαντεύει το νερό.

Και αλήθεια σας το λέω εγώ: ο Άγγελος του Νερού θα διώξει από το σώμα Σας όλες τις ακαθαρσίες, που το βεβηλώνουν απ’ έξω και από μέσα. Και όλες οι ακαθαρσίες και απαίσιες μυρωδιές θα φύγουν από σας μακριά, όπως η βρωμιά από τα ρούχα που πλένουν στο νερό του ποταμού φεύγει με το ρεύμα και χάνεται μακριά…

Αλλά μη νομίζετε, ότι φτάνει μόνο να σας αγκαλιάζει ο Άγγελος του Νερού απ’ έξω… η ακαθαρσία από μέσα είναι πιο τρομερή απ’ την ακαθαρσία απ’ έξω. Γι αυτό αυτός που καθαρίζεται μόνο απ’ έξω και μένει ακαθάριστος από μέσα, μοιάζει στον τάφο, που είναι λαμπρά διακοσμημένος με ζωγραφιές, αλλά από μέσα είναι γεμάτος με αηδία. Αλήθεια σας το λέω Εγώ: αφήστε τον Άγγελο του Νερού να σας αγιάσει και από μέσα, για να σας απαλλάξει απ’ όλες τις προηγούμενες αμαρτίες σας: και τότε θα είστε εσείς από μέσα το ίδιο καθαροί, όπως και ο αφρός του ποταμού, που παίζει στις ακτίνες του ηλίου.

Για να πετύχετε αυτό, πάρτε τη μεγάλη κολοκύθα, που έχει το βλαστό προς τα κάτω και έχει μήκος, όπως το ύψος του ανθρώπου, να την καθαρίσετε από μέσα και να τη γεμίζετε με νερό από το ρυάκι, που έχει ζεσταθεί από τον Ήλιο. Να κρεμάσετε την κολοκύθα στο κλαδί του δέντρου, γονατίστε μπροστά από τον Άγγελο του Νερού και κάντε υπομονή, μέχρι η άκρη του βλαστού της κολοκύθας να μπει στο πισινό σας, για να εισχωρήσει το νερό σε όλα τα έντερα σας.

Να μείνετε γονατιστός πάνω στο έδαφος μπροστά από τον Άγγελο του Νερού και κάντε προσευχή στο Θεό της Ζωής, για να σας συγχωρέσει Αυτός απ’ όλες τις αμαρτίες σας και παρακαλέστε τον Άγγελο του Νερού να ελευθερώσει το σώμα σας απ’ όλες τις ακαθαρσίες και αρρώστιες, που είναι γεμάτο μέσα του. Μετά βγάλτε το νερό έξω απ’ το σώμα σας, για να ορμήσουν μαζί με το νερό έξω απ’ το σώμα όλα, που βγαίνει απ’ τον Σατανά, όλες οι ακαθαρσίες και δυσοσμίες.

Και θα δείτε με τα μάτια σας και θα καταλάβετε με τη μύτη σας όλα τα σιχαμερά και τις ακαθαρσίες που βεβήλωναν το Ναό της σάρκας σας. Και θα καταλάβετε επίσης εσείς, πόσες αμαρτίες έμεναν μέσα σας και σας βασάνιζαν με αναρίθμητες αρρώστιες.

Αλήθεια σας το λέω Εγώ: Το άγιασμα με το νερό θα σας απαλλάξει απ’ όλες αυτές τις αρρώστιες. Κάθε μέρα της νηστείας σας να επαναλαμβάνετε αυτήν την κάθαρση με το νερό μέχρι εκείνη τη μέρα που θα δείτε, ότι το νερό που φεύγει από το σώμα σας είναι επίσης τόσο καθαρό, όπως και ο αφρός του ποταμού. Τότε να βάλετε το σώμα σας στα τρεχούμενα νερά, δοξάστε τον Θεό της Ζωής που σας απάλλαξε απ’ όλες τις αμαρτίες.

Γι’ αυτό η κάθαρση από τον Αγγέλου του Νερού σημαίνει την Ανάσταση για τη νέα ζωή. Γιατί από εκείνη τη στιγμή τα μάτια σας θα αρχίζουν να βλέπουν και τα αυτιά σας να ακούν. Αλλά μετά την κάθαρση μην αμαρτήσετε ξανά, για να μένουν οι Άγγελοι του Αέρα και του Νερού όλο τον αιώνα μέσα σας και να σας εξυπηρετούν κάθε στιγμή.

Αλλά εάν παρόλα αυτά θα μείνουν σε σας τα ίχνη των ακαθαρσιών, λαμβάνοντας υπόψη τις προηγούμενες αμαρτίες σας, καλέστε τον Άγγελο του Φωτός του Ηλίου. Βγάλτε τα υποδήματα, βγάλτε όλα τα ρούχα και επιτρέψτε στον Άγγελο του Φωτός να αγκαλιάζει το σώμα σας. Μετά να παίρνετε αργές και βαθιές αναπνοές, για να μπορέσει να μπει ο Άγγελος του Φωτός μέσα σας. Τότε αυτός θα διώξει απ’ το σώμα σας όλη τη δυσοσμία και ακαθαρσία, που σας βεβηλώνει από έξω και από μέσα. Και όλη η ακαθαρσία και δυσοσμία θα φύγει από σας, όπως το σκοτάδι σκορπίζετε από την λάμψη του ανατέλλοντα Ηλίου.

Οι Άγγελοι του Αέρα, του Νερού και του Φωτός: Αυτοί δόθηκαν στον Γιο του Ανθρώπου για να τον εξυπηρετούν, έτσι ιερές είναι και οι αγκαλιές τους.

Αυτοί είναι τα αόρατα παιδιά της Μητέρας Γης μας, γι αυτό μη τους ξεχωρίζετε αυτούς, τους οποίους ένωσε ο Ουρανός και η Γη. Και ας είναι αυτά τα τρία αδέλφια – Άγγελοι να σας φυλάνε κάθε μέρα και να μένουν μαζί σας σ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας σας.

Και όταν οι Άγγελοι της Μητέρας Γης θα κυριεύσουν το σώμα σας σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι Κύριοι του Ναού να μπορέσουν πάλι να μπουν μέσα του, τότε όλες οι απαίσιες μυρωδιές θα εγκαταλείψουν εσπευσμένα το σώμα σας, από την αναπνοή σας και από το δέρμα σας, τα σάπια νερά θα φύγουν απ’ το στόμα σας και απ’ το δέρμα σας, από πίσω και από μπρος.

Και θα δείτε εσείς με τα μάτια σας και θα αισθανθείτε με τη μύτη σας, θα νιώσετε με τα χέρια σας. Και όταν όλες οι αμαρτίες και ακαθαρσίες θα εκδιωχθούν από την σάρκα σας, τότε το αίμα σας θα είναι τόσο καθαρό, όπως και το αίμα της Μητέρας Γης, που μοιάζει στο αφρό του ποταμού, ο οποίος παίζει στις ακτίνες του Ηλίου.

Και η αναπνοή σας θα είναι το ίδιο καθαρή, όπως και το άρωμα των λουλουδιών, το δέρμα σας θα είναι καθαρό, όπως οι φλουδίτσες των φρούτων, οι οποίες ροδίζουν ανάμεσα στα φύλλα του δέντρου: το φως των ματιών σας θα είναι το ίδιο ολοκάθαρο και λαμπερό, όπως και η λάμψη του Ηλίου στο γαλάζιο ουρανό.

Και τότε όλοι οι Άγγελοι της Μητέρας Γης θα σας υπηρετούν. Και η αναπνοή σας, η σάρκα σας και το αίμα σας θα γίνουν ένα με την αναπνοή, με τη σάρκα και με το αίμα της Μητέρας Γης. Και το Πνεύμα σας θα είναι ένα με το Πνεύμα του Πατέρα του Ουρανού.

 

Μετά από Τέτοια διδασκαλία οι άνθρωποι ρώτησαν τον Ιησού Χριστό: Πες μας, ποιες αμαρτίες πρέπει να αποφεύγουμε εμείς, για να μην αρρωστήσουμε ποτέ;

Ο Ιησούς απάντησε: Πράξτε ανάλογα με την πίστη σας…. και κάθισε κάτω ανάμεσά τους λέγοντας:

Ειπώθηκε σ’ αυτούς των παλαιών χρόνων ….Τίμα τον Ουράνιο Πατέρα σου και τη Γήινη Μητέρα σου και πράττε τις εντολές τους, ώστε οι μέρες σου να είναι μακρές πάνω στη γη. Και μετά δόθηκε αυτή η εντολή: «Δεν θα σκοτώνεις». Γιατί η ζωή δόθηκε σ’ όλους από τον Θεό και αυτό το οποίο έχει ο Θεός δεν επιτρέπεται να το αφαιρεί ο άνθρωπος. Γιατί αληθώς σας λέω, από μιά Μητέρα εκπορεύονται όλα όσα ζουν πάνω στη γη. Γι αυτό λοιπόν εκείνος ο οποίος σκοτώνει, σκοτώνει τον αδελφό του. Και από αυτόν η Γήινη Μητέρα θα απομακρυνθεί και θα τραβήξει απ’ αυτόν τα ζωογόνα της στήθη. Και θα αποφύγουν οι άγγελοι της και ο Σατανάς θα έχει την κατοικία του στο σώμα του. Και η σάρκα των θανατωμένων κτηνών στο σώμα του θα γίνει ο δικός του τάφος.

Γιατί αληθώς σας λέω, εκείνος ο οποίος σκοτώνει, σκοτώνει τον εαυτό του, και οποιοσδήποτε τρώει τη σάρκα των θανατωμένων κτηνών τρώει το σώμα του θανάτου. Γιατί κάθε σταγόνα του αίματός σας μετατρέπεται σε δηλητήριο στην αναπνοή του, η αναπνοή τους σε δυσοσμία, στη σάρκα του ή σάρκα τους στα σπυριά, στα κόκκαλά του τα κόκκαλά σε κιμωλία, στα σπλάχνα του τα σπλάχνα τους σε σαπίλα, στα μάτια του τα μάτια τους σε λέπια, στα αυτιά του τα αυτιά τους σε κηρώδη εκροή. Και ο θάνατός τους θα γίνει ο θάνατός του. Γιατί μόνο στην υπηρεσία του Ουράνιου Πατέρα σας συγχωρούνται τα χρέη των εφτά ετών σε εφτά μέρες.

Αλλά ο Σατανάς δεν σας συγχωρεί τίποτε και πρέπει να πληρώσετε για όλα. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος, χείρα αντί χειρός, πόδα αντί ποδός, κάψιμο αντί καψίματος, τραύμα αντί τραύματος, ζωή αντί ζωής, θάνατο αντί θανάτου. Γιατί ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος

Μη σκοτώνετε, ούτε να τρώτε τη σάρκα της αθώας λείας σας μη τυχόν και γίνεστε σκλάβοι του Σατανά. Γιατί αυτό είναι το μονοπάτι των πόνων και αυτό οδηγεί στον θάνατο. Αλλά κάνετε το θέλημα του Θεού, ώστε οι άγγελοι του να σας υπηρετούν στο δρόμο της ζωής.

Υπακούτε λοιπόν στους λόγους του Θεού: ”Κοιτάξτε, σας έχω δώσει κάθε χόρτο που παράγει σπόρο, το οποίο βρίσκει πάνω στο πρόσωπο όλης της γης, και κάθε δένδρο στο οποίο βρίσκεται ο καρπός που παράγει σπόρο. Αυτά θα είναι για σας αντί για σάρκα. Και για κάθε κτήνος της γης και για κάθε πετεινό του ουρανού και για οτιδήποτε έρπει πάνω στη γη, στο οποίο υπάρχει η αναπνοή της ζωής, δίνω κάθε πράσινο χορτάρι αντί για σάρκα. Αλλά τη σάρκα και το αίμα που ζωογονούν δεν πρέπει να τρώτε. Και σίγουρα θα απαιτήσω το αναβλύζον αίμα σας, το αίμα σας στο οποίο είναι η ψυχή σας. Θα απαιτήσω όλα τα θανατωμένα κτήνη και τις ψυχές όλων των θανατωμένων ανθρώπων. Γιατί εγώ ο Κύριος ο Θεός σας είμαι ένας Θεός δυνατός και ζηλότυπος, που επισκέπτεται την αδικία των γονιών στα παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς εκείνων που με μισούν, και δείχνει έλεος σε χιλιάδες από κείνους που μ’ αγαπούν και τηρούν τις εντολές μου”.

…Τότε ένας άλλος είπε: «Ο Μωυσής, ο επιφανέστερος του Ισραήλ, ανεχόταν τους προγόνους μας να τρώνε τη σάρκα των καθαρών κτηνών και απαγόρευε μόνο τη σάρκα των ακάθαρτων κτηνών. Γιατί λοιπών μας απαγορεύεις τη σάρκα όλων των κτηνών; Ποιος νόμος έρχεται απ’ το Θεό; Αυτός του Μωυσή ή ο δικός σου;

Και ο Ιησούς απάντησε: «Ο Θεός έδωσε με τον Μωυσή δέκα εντολές στους προγόνους σας. Αυτές οι εντολές είναι σκληρές, είπαν οι πρόγονοί σας, και δεν ήθελαν να τις τηρήσουν. Όταν ο Μωυσής το είδε αυτό ευσπλαχνίστηκε τους ανθρώπους του και δεν ήθελε να πεθάνουν. Και τότε τους έδωσε δέκα εντολές, λιγότερο σκληρές, ώστε να μπορέσουν να τις ακολουθήσουν. Αληθώς σας λέω, αν οι πρόγονοί σας ήσαν ικανοί να τηρήσουν τις δέκα εντολές του Θεού, ο Μωυσής δεν θα χρειαζόταν ποτέ να δεκαπλασιάσει τις δέκα εντολές. Γιατί εκείνος του οποίου τα πόδια είναι δυνατά σαν το βουνό της Σιών δεν χρειάζεται δεκανίκια, αλλά εκείνου του οποίου τα άκρα τρέμουν πηγαίνει μακρύτερα με δεκανίκια παρά χωρίς αυτά.

Και ο Μωυσής είπε στον Κύριο: ”Η καρδιά μου είναι γεμάτη από θλίψη γιατί ο λαός μου θα χαθεί επειδή δεν έχει τη γνώση και δεν είναι ικανός να κατανοήσει τις εντολές σου. Είναι σαν τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν ακόμη να κατανοήσουν τα λόγια του πατέρα τους. Δείξε ανοχή. Κύριε, να δώσω σ’ αυτούς άλλους νόμους ώστε να μη πεθάνουν. Εάν δεν μπορούν να είναι μαζί σου Κύριε, μη τους αφήσεις να είναι εναντίον σου, ώστε να μπορούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους και όταν θα έχει έλθει η ώρα που θα είναι ώριμοι για τους λόγους σου, να αποκαλύψεις σ’ αυτούς τους νόμους σου.”

Γι αυτό ο Μωυσής έσπασε τις δυο πέτρινες πλάκες πάνω στις οποίες ήταν γραμμένες οι δέκα εντολές και τους έδωσε δέκα φορές δέκα στη θέση τους. Και αυτές τις δεκαπλάσιες οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι τις έκαναν εκατό φορές δέκα εντολές. Και φόρτωσαν ανυπόφορα φορτία στους ώμους σας που οι ίδιοι δεν τα κουβαλούν. Γιατί όσο πιο κοντά είναι οι εντολές στο Θεό, τόσο λιγότερες ανάγκες έχουμε, και όσο πιο μακριά είναι από τον Θεό, τόσο περισσότερες ανάγκες έχουμε.

Γι’ αυτό λοιπόν οι νόμοι των Φαρισαίων και Γραμματέων είναι αναρίθμητοι, οι νόμοι του Υιού του ανθρώπου επτά, των αγγέλων τρεις και του Θεού ένας. Και φόρτωσαν ανυπόφορα φορτία στους ώμους σας που οι ίδιοι δεν τα κουβαλούν. Γιατί όσο πιο κοντά είναι οι εντολές στο Θεό, τόσο λιγότερες ανάγκες έχουμε, και όσο πιο μακριά είναι από τον Θεό, τόσο περισσότερες ανάγκες έχουμε. Γι’ αυτό λοιπόν οι νόμοι των Φαρισαίων και Γραμματέων είναι αναρίθμητοι, οι νόμοι του Υιού του Ανθρώπου εφτά, των αγγέλων τρεις και του Θεού ένας.

Γι’ αυτό λοιπόν σας διδάσκω μόνο εκείνους τους νόμους τους οποίους μπορείτε να κατανοήσετε, ώστε να μπορέσετε να γίνετε άνθρωποι και να ακολουθήσετε τους επτά νόμους του Υιού του Ανθρώπου. Τότε οι άγγελοι θα σας αποκαλύψουν και τους δικούς τους νόμους, ώστε το άγιο πνεύμα του Θεού να κατέλθει σε σας και να σας οδηγήσει στο νόμο του.

Και όλοι εκπλαγήκανε από τη σοφία του και του είπαν παρακλητικά:
«Συνέχισε Δάσκαλε και δίδαξέ μας όλους τους νόμους τους οποίους μπορούμε να λάβουμε».

Και ο Ιησούς συνέχισε: «Ο Θεός πρόσταξε τους προγόνους σας: Ου φονεύσεις. Αλλά η καρδιά τους σκλήρυνε και σκότωναν. Τότε ο Μωυσής επιθυμούσε να μην σκοτώνουν τουλάχιστον ανθρώπους και ανέχτηκε να σκοτώνουν κτήνη. Και τότε η καρδιά των προγόνων σας σκλήρυνε ακόμη περισσότερο και σκότωναν και ανθρώπους και κτήνη χωρίς διάκριση. Αλλά εγώ λέω σε σας: Μη σκοτώνετε ούτε ανθρώπους, ούτε κτήνη, ούτε ακόμη και την τροφή που μπαίνει στο στόμα σας. Γιατί αν τρώτε ζωντανή τροφή ή ίδια θα σας ζωογονήσει, ενώ αν σκοτώνετε τη τροφή σας ή νεκρή τροφή θα σας σκοτώσει. Γιατί η ζωή προέρχεται μόνο από τη ζωή και από τον θάνατο έρχεται πάντα ο θάνατος. Γιατί οτιδήποτε σκοτώνει τις τροφές σας, σκοτώνει επίσης και τα σώματά σας. Και οτιδήποτε σκοτώνει τα σώματά σας σκοτώνει επίσης τις ψυχές σας. Και τα σώματά σας γίνονται ό,τι είναι οι τροφές σας, ακόμη και τα πνεύματά σας ομοίως γίνονται μ’ αυτό που είναι οι σκέψεις σας. Γι αυτό λοιπόν μην τρώτε τίποτε το οποίο η φωτιά ή πάγος ή το νερό έχει καταστρέψει. Γιατί τα καμένα, παγωμένα και τα σάπια τρόφιμα θα κάψουν, θα παγώσουν και θα σαπίσουν το σώμα σας. Μην είστε σαν τον ανόητο γεωργό που έσπειρε στο χωράφι του μαγειρεμένους και παγωμένους και σάπιους σπόρους. Και το φθινόπωρο ήρθε και τα χωράφια του δεν γέννησαν τίποτε. Και μεγάλη ήταν η δυστυχία του.

Αλλά να είστε σαν τον γεωργό που έσπειρε στο χωράφι του ζωντανό σπόρο και του οποίου ο αγρός γέννησε ζωντανούς μίσχους σταριού, ανταμείβοντας τον εκατονταπλάσια για τους σπόρους τους οποίους είχε σπείρει.

Γιατί αληθώς σας λέω, ζήστε μόνο με τη φωτιά της ζωής και μην παρασκευάζετε τα φαγητά σας με τη φωτιά του θανάτου, ή οποία σκοτώνει τα φαγητά σας, τα σώματά σας και τις ψυχές σας.»

«Δάσκαλε, που είναι η φωτιά της ζωής;» ρώτησαν μερικοί απ’ αυτούς.

«Μέσα σας, μέσα στο αίμα σας και στα σώματά σας».

«Και η φωτιά του θανάτου;» ρώτησαν άλλοι.

«Είναι η φωτιά που καίει έξω από το σώμα σας, η οποία είναι θερμότερη από το αίμα σας. Μ’ αυτή τη φωτιά του θανάτου μαγειρεύετε τα φαγητά σας στα σπίτια σας και στα χωράφια σας. Αληθώς σας λέω, είναι η ίδια η φωτιά που καταστρέφει τις τροφές σας και τα σώματά σας με κείνη τη φωτιά της κακίας, η οποία λεηλατεί τις σκέψεις σας, λεηλατεί τα πνεύματά σας. Γιατί το σώμα σας είναι ό,τι τρώτε και το πνεύμα σας είναι ό,τι σκέπτεστε.

Μην τρώτε τίποτε, λοιπόν το οποίο έχει σκοτώσει μια φωτιά δυνατότερη από τη φωτιά της ζωής. Γι’ αυτό να ετοιμάζετε και να τρώτε όλους τους καρπούς των δένδρων και όλα τα χόρτα των αγρών και όλα τα γάλατα των ζώων που είναι καλά για φαγητό. Γιατί όλα αυτά τράφηκαν και ωρίμασαν με τη φωτιά της ζωής, όλα είναι δώρα των αγγέλων της Γήινης Μητέρας μας. Αλλά μόνο μην τρώτε τίποτε στο οποίο η φωτιά του θανάτου δίνει γεύση, γιατί αυτή είναι από τον Σατανά».

«Πώς μπορούμε να ψήσουμε το καθημερινό μας ψωμί χωρίς φωτιά, Δάσκαλε;» ρώτησαν μερικοί με μεγάλη κατάπληξη.

«Αφήστε τους αγγέλους του Θεού να ετοιμάσουν το ψωμί σας. Μουσκέψτε το στάρι σας, ώστε ο άγγελος του νερού να μπορέσει να μπει μέσα του. Μετά βάλτε το στον αέρα, ώστε ο άγγελος του αέρα να μπορέσει επίσης να το αγκαλιάσει. Και αφήστε το από το πρωί μέχρι το απόγευμα κάτω από τον ήλιο, ώστε να μπορέσει ο άγγελος του ηλιακού φωτός να κατέλθει σ’ αυτό. Και η ευλογία των τριών αγγέλων θα κάνει σύντομα το σπέρμα της ζωής να φυτρώσει στο σιτάρι σας. Τότε συνθλίψτε τον σπόρο και κάντε τον λεπτές πίτες, όπως έκαναν οι πρόγονοί σας όταν αποχώρησαν έξω από την Αίγυπτο, στο σπίτι της σκλαβιάς. Βάλτε τις πίσω πάλι κάτω από τον ήλιο όταν ανατέλλει, και όταν έχει ανυψωθεί στο ψηλότερο σημείο των ουρανών γυρίστε τις από την άλλη μεριά ώστε να αγκαλιαστούν και εκεί επίσης από τον άγγελο του ηλιακού φωτός και αφήστε τις μέχρις ότου δύσει ο ήλιος.

Γιατί οι άγγελοι του νερού, του αέρα και του ηλιακού φωτός έθρεψαν και ωρίμασαν το στάρι στα χωράφια, και αυτοί κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να ετοιμάσουν το ψωμί σας. Και ο ίδιος ο ήλιος που με τη φωτιά της ζωής έκανε το στάρι να μεγαλώσει και να ωριμάσει, πρέπει να μαγειρέψει το ψωμί σας με την ίδια φωτιά. Γιατί η φωτιά του ήλιου δίνει ζωή στο στάρι και στο ψωμί και στο σώμα. Άλλα η φωτιά του θανάτου σκοτώνει το στάρι, το ψωμί και το σώμα. Και οι ζωντανοί άγγελοι του ζωντανού Θεού υπηρετούν μόνο ζωντανούς ανθρώπους. Γιατί ο Θεός είναι ο Θεός των ζωντανών και όχι των νεκρών.

Έτσι να τρώτε πάντα από το τραπέζι του Θεού: τους καρπούς των δένδρων, τους σπόρους και τα χόρτα των αγρών, το γάλα των ζώων και το μέλι των μελισσών. Γιατί οτιδήποτε πέρα από αυτά είναι του Σατανά και οδηγεί μέσω του δρόμου των αμαρτημάτων και των ασθενειών στο θάνατο. Αλλά οι τροφές τις οποίες τρώτε από το άφθονο τραπέζι του Θεού δίνουν δύναμη και υγεία στο σώμα σας και δεν θα δείτε ποτέ ασθένεια. Γιατί το τραπέζι του Θεού έθρεψε τον Μαθουσάλα των παλαιών και αληθώς σας λέω, αν ζήσετε όπως εκείνος, τότε και ο Θεός των ζωντανών θα σας δώσει μακροζωία πάνω στη γη σαν τη δική του.

Γιατί αληθώς σας λέω, ο Θεός των ζωντανών είναι πιο πλούσιος από όλους τους πλούσιους της γης και το άφθονο τραπέζι του είναι πλουσιότερο από το πιο πλούσιο τραπέζι φιλοξενίας όλων των πλουσίων της γης. Τρώτε λοιπόν όλη σας τη ζωή στο τραπέζι της Γήινης Μητέρας σας και δεν θα σας λείπει τίποτα. Και όταν τρώτε στο τραπέζι της, τρώτε όλα τα πράγματα όπως ακριβώς βρίσκονται στο τραπέζι της Γήινης Μητέρας. Μη μαγειρεύετε ούτε να αναμιγνύετε όλα τα πράγματα το ένα με το άλλο, γιατί αλλιώς τα σπλάχνα σας θα γίνουν σαν ατμίζοντες βάλτοι. Γιατί αληθώς σας λέω αυτό είναι σιχαμερό στα μάτια του Κυρίου.

Και μην είστε σαν τον λαίμαργο υπηρέτη, ο οποίος πάντα έτρωγε στο τραπέζι του κυρίου του τις μερίδες των άλλων. Και καταβρόχθιζε τα πάντα και αναμίγνυε τα πάντα πάνω στη λαιμαργία του. Και βλέποντας αυτό ο κύριός του θυμωμένος τον έδιωξε από το τραπέζι. Και όταν όλοι είχαν τελειώσει το γεύμα τους, ανάμιξε ό,τι είχε απομείνει πάνω στο τραπέζι και κάλεσε αυτόν τον λαίμαργο υπηρέτη και του είπε: ”Πάρε και φάει όλα αυτά μαζί με τα γουρούνια, γιατί η θέση σου είναι μαζί τους και όχι στο τραπέζι μου”.

Προσέχετε λοιπών και μη μολύνετε μ’ όλων των ειδών τις σιχαμάρες τον ναό των σωμάτων σας. Να είστε ευχαριστημένοι με δύο ή τρία είδη τροφών, τα οποία θα βρίσκετε πάντα στο τραπέζι της Γήινης Μητέρας μας. Και μην επιθυμείτε να καταβροχθίσετε όλα τα πράγματα που βλέπετε γύρο σας. Γιατί αληθώς σας λέω, αν αναμίξετε όλα τα είδη τροφών στο σώμα σας, τότε η ειρήνη του σώματός σας θα πάψει και ατέλειωτος πόλεμος θα μαίνεται μέσα σας. Και θα εξαλειφθεί (το σώμα σας) όπως τα σπίτια και τα βασίλεια που χωρίζονται εναντίον των εαυτών τους εργαζόμενα για την ίδια τους την καταστροφή. Γιατί ο Θεός σας είναι ο Θεός της ειρήνης και δεν βοηθά ποτέ τον χωρισμό.

Μην προκαλείτε λοιπόν εναντίον σας την οργή του Θεού, μη τυχόν και σας τραβήξει από το τραπέζι του και αναγκαστείτε να πάτε στο τραπέζι του Σατανά, όπου η φωτιά των αμαρτιών, των ασθενειών και του θανάτου θα φθείρει το σώμα σας.

Και όταν τρώτε, μην τρώτε ποτέ μέχρι κορεσμού. Αποφύγετε τους πειρασμούς του Σατανά και ακούστε τη φωνή των αγγέλων του Θεού. Γιατί ο Σατανάς και η δύναμή του θα σας δελεάζει πάντα να τρώτε όλο και περισσότερο. Αλλά να ζείτε με το πνεύμα και να αντιστέκεστε στις επιθυμίες του σώματος. Και η νηστεία θα είναι πάντα ευχάριστη στα μάτια των αγγέλων του Θεού. Γι αυτό να προσέχετε πόσο φάγατε όταν έχετε χορτάσει και να τρώτε πάντα λιγότερο κατά ένα τρίτο.

Το βάρος της καθημερινής σας τροφής να μην είναι λιγότερο από μιά μνά (1 μνά – 420,5γρ), αλλά να προσέχετε ώστε να μην ξεπερνάτε τις δύο (841γρ.).

Τότε θα σας υπηρετούν πάντα οι άγγελοι του Θεού και δεν θα πέσετε ποτέ στα δεσμά του Σατανά και των ασθενειών του. Μην εμποδίζετε το έργο των αγγέλων στο σώμα σας με το να τρώτε συχνά. Γιατί αληθώς σας λέω, εκείνος που τρώει περισσότερο από δυο φορές τη μέρα κάνει μέσα του το έργο του Σατανά. Και οι άγγελοι του Θεού αφήνουν το σώμα του και σύντομα το παίρνει ο Σατανάς στην κατοχή του.

Τρώτε μόνο όταν ο ήλιος είναι στο υψηλότερο σημείο των ουρανών, και πάλι όταν δύσει. Και δεν θα δείτε ποτέ σας ασθένεια, γιατί αυτό φαίνεται ωραίο στα μάτια του Κυρίου. Και αν θέλετε οι άγγελοι του Θεού να χαίρονται μέσα στο σώμα σας και ο Σατανάς να σας αποφεύγει. Τότε μην κάθεστε παρά μία μόνο φορά στο τραπέζι του Θεού. Και τότε οι μέρες σας θα είναι πολλές πάνω στη γη, γιατί αυτό είναι ευχάριστο στα μάτια του Κυρίου. Τρώτε πάντα όταν το τραπέζι του Θεού έχει σερβιριστεί μπροστά σας και τρώτε πάντα από αυτά τα οποία βρίσκονται πάνω στο τραπέζι του Θεού. Γιατί αληθώς σας λέω, ο Θεός γνωρίζει καλά τι χρειάζεται το σώμα σας και πότε το χρειάζεται.

 

Μετά από Τέτοια διδασκαλία οι άνθρωποι ρώτησαν τον Ιησού Χριστό: Πες μας, ποιες αμαρτίες πρέπει να αποφεύγουμε εμείς, για να μην αρρωστήσουμε ποτέ; Αυτός απάντησε: ….να τρέφεστε με όλα αυτά που βρίσκονται στο τραπέζι του θεού, καρπούς δέντρων, σπόρους και χρήσιμα βότανα, γάλα των ζώων και μέλι από μέλισσες. Όλη η υπόλοιπη τροφή είναι η δουλειά του Σατανά, οδηγούν στην αμαρτία, αρρώστια και θάνατο. Όμως η πλούσια τροφή που θα βρείτε στο τραπέζι του Θεού, δίνει στο σώμα σας τη Δύναμη και Νεότητα και η αρρώστια δεν θα σας αγγίξει.

Και πραγματικά από το τραπέζι του Θεού ο γηραιός Μαθουσάλας έπαιρνε την τροφή του και αν εσείς θα κάνετε το ίδιο εγώ σας υπόσχομαι, ότι ο Θεός της Ζωής θα σας δώσει, όπως και στον Πατριάρχη, μακρόχρονη ζωή σε αυτή τη γη.

Στις αρχές του μήνα Ιγιάρ (Απρίλιος-Μάιος) να τρώτε σίκαλη. Το μήνα Σιβάν (Μάιος-Ιούνιος) – σιτάρι, ό,τι τέλειο από χόρτα, που βγάζουν σπόρους. Κάντε έτσι, ώστε κάθε μέρα το ψωμί να ήταν από σιτάρι, για να φροντίζει ο Κύριος το σώμα σας.

Το μήνα Ταμμούζ (Ιούνιος-Ιούλιος) να τρέφεστε με ξινά φρούτα, για να αδυνατίσει το σώμα σας και ο Σατανάς να εκδιωχθεί από αυτόν. Εσείς πρέπει να τρώτε σύκα, που είναι πλούσια με χυμούς, το μήνα Άβ (Ιούλιος-Αύγουστος) και το μήνα Έλουλ (Αύγουστος-Σεπτέμβριος) να μαζεύετε σταφύλια και ας είναι ο χυμός του – ρόφημα για σας.

Το μήνα Τισρέι (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) να μαζεύετε γλυκό σταφύλι, αποξηραμένο από τον Άγγελο του Ηλίου (σταφίδες) για να δυναμώσει το σώμα σας, γιατί σε αυτό το σώμα ζουν οι Άγγελοι του Κυρίου.

Ό,τι αφορά τα χόρτα – να τρέφεστε με αυτά το μήνα Τέβετ (Δεκέμβριος-Ιανουάριος), για να καθαριστεί το αίμα σας απ’ όλες τις αμαρτίες σας. Και το μήνα Δεκέμβριο επίσης να αρχίζετε να πίνετε το γάλα των ζώων, γιατί ο Κύριος δίνει χόρτα στα λιβάδια σε όλα τα ζώα, τα οποία δίνουν γάλα, ώστε με το γάλα τους αυτοί να συμπληρώνουν την τροφή του ανθρώπου. Και το μήνα Σεβάτ (Ιανουάριος-Φεβρουάριος), όταν θα μείνει το περίσσευμα από αυτά που μαζέψατε εσείς, επιτρέψτε στον Άγγελο Ήλιο να ξεραίνει όλα τα φρούτα για σας. Να τρώτε αυτά μαζί με τα κουκούτσια του αμυγδάλου στη διάρκεια όλων των μηνών, όταν τα δέντρα δεν καρποφορούν.

Και αλήθεια σας το λέω εγώ, ευδαίμονοι είναι αυτοί, οι οποίοι τρώνε μόνο την τροφή από τραπέζι του Κυρίου και αποφεύγουν τα σιχαμερά του Σατανά».

 

Απόδοση: Βασίλης Καφαταρίδης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.