ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΚΑΙ UFO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(1ο ΜΕΡΟΣ)

Οι εμφανίσεις ΑΤΙΑ δεν είναι προνόμιο μόνο λίγων χωρών , όπως οι ΗΠΑ , αλλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο . Δεν μπορούσαν λοιπόν να λείπουν οι εμφανίσεις περίεργων αντικειμένων και στους ελληνικούς αιθέρες .
Και όντως , μπορούμε να βρούμε αρκετές αναφορές και μαρτυρίες σχετικά με την εμφάνιση ΑΤΙΑ στην Ελλάδα.

Τα περιστατικά είναι πολλά . Σημαντικότερο από αυτά είναι σαφώς η προσγείωση στην Αταλάντη τριών από δεκατρία συνολικά δισκοειδών αντικειμένων , όπως και η όλη δραστηριότητα ΑΤΙΑ που λαμβάνει χώρα στον ουρανό της Κέρκυρας . Οι εμφανίσεις έχουν τα γνωστά εκείνα χαρακτηριστικά : φωτεινά σημεία στον ουρανό που κινούνται με ασύλληπτες ταχύτητες , ίχνη στο έδαφος , επίδραση στο περιβάλλον και στις συσκευές . Φυσικά περιλλαμβάνονται και απαγωγές .

Αυτές οι “επισκέψεις” στη χώρα μας δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών , αλλά ανάγονται αιώνες πίσω , πολύ πριν τον Kenneth Arnold . Απόσπασμα από τον Κώδικα της Χίου αναφέρει ότι ” 1734 , Φεβρουαρίου 14 , ημέρα Πέμπτη , εφάνισαν τρεις Ήλιοι , ο ένας κατά την ανατολή , ο άλλος βορινά , ο άλλος νότια , και δυο είχαν ακτίνες ωσάν εκείνες που έχει η κυρά Σελήνη . Και εβάσταξαν ώραν πολλήν και εχάθησαν .”

Τα περιστατικά που θα αναφέρω στη συνέχεια έχουν μελετηθεί από τους πιο γνωστούς ερευνητές ΑΤΙΑ στην Ελλάδα . Ένας από αυτούς , ο Σωκράτης Αικατερινίδης , ίσως είναι ο πιο γνωστός . Ασχολείται με την μελέτη των ΑΤΙΑ από το 1969 , ενώ την περίοδο 1981-82 , ήταν εκδότης του περιοδικού “UFO-Αστρική επαφή” . Έχει δημοσιεύσει περί τα επτακόσια σχετικά άρθρα σε ελληνικά περιοδικά και συνεργάζεται με το MUFON ( Mutual UFO Network ) . Οι έρευνές του τον έχουν οδηγήσει σε πολλά σημεία της χώρας , από όπου έχει συλλέξει πληροφορίες και μαρτυρίες για γεγονότα που συνέβησαν στις συγκεκριμένες περιοχές .

Άλλοι γνωστοί ερευνητές είναι ο Θανάσης Πουρναρόπουλος και ο καθηγητής Καρποδίνης , ιδρυτής ενός συλλόγου έρευνας ΑΤΙΑ . Σημαντική ώθηση στην μελέτη του φαινομένου των ΑΤΙΑ στον ελλαδικό χώρο έδωσε ο αρχαιολόγος καθ. Παύλος Σαντορίνης κατά τη δεκαετία του ’60 , που μάλιστα είχε δηλώσει επίσημα ότι “υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης του φαινομένου ΑΤΙΑ από κυβερνήσεις όπως η Αμερικάνικη” . Τέλος , δεν πρέπει να παραλείψω τον Γιώργο Μπαλάνο , από τους πρώτους στην Ελλάδα που δημοσίευσε βιβλία σχετικά με τα ΑΤΙΑ και ασχολήθηκε ερευνητικά .

Εν ολίγοις , η ενασχόληση και η μελέτη των ΑΤΙΑ στην Ελλάδα δεν βρίσκεται σε υποτυπώδη επίπεδα , αλλά μάλλον σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Μας το θυμίζουν αυτό και τα σχετικά περιοδικά , καθώς και οι , λιγοστές δυστυχώς , σελίδες στο Δίκτυο .

ΠΗΓΗ : ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.